Saturday, June 21, 2008

Pyssla i trädgården (pallkragar)



Vårt lilla pallkrageprojekt utvecklar sig riktigt fint. Jag åkte till Lunda industriområde här i närheten och frågade på första bästa ställe om de hade några utrangerade pallkragar som jag kunde få. Absolut.

Så i slutet på maj (lite i senaste laget, men i alla fall) så fyllde vi dem med jord och allehanda frön. Ringblommor, blåklint, luktärtor, ruccula, sallad, basilika, sockerärtor, morötter, rädisor och purjolök. En hel pallkrage fylldes helt med olika jordgubbsplantor.

Tyvärr kom rådjuren och åt upp alla jordgubbarna lagom tills dess att de började ta sig ordentligt. Med blad och blommor och allt.

Men övriga grödor tar sig fint, salladen behövde gallras, så gårdagens midsommarsallad innehöll även hemodlat.

Nu måste vi fixa stöd till ärtorna, och skydd för de stackars jordgubbsresterna så att vi kanske får några enstaka gubbar innan säsongen är slut. Men det är ruskigt roligt att fixa med, och ännu roligare när det kommer lite skörd.
Posted by Picasa

1 comment:

Lena Kristina said...

Vad underbart att ni får pyssla i egen trädgård. jag känner i jordfingrarna hur skönt det är och minns våra första odlingsbäddar i Söderfjäll. Vill du vara lycklig för livet anlägg en trädgård, sa en gång en vis kines. Man odlar på ett speciellt sätt sitt eget inre när man tar hand om små plantor! Må nu skörden bli göd även om rådjuren tog ut skördefesten i förskott!
Kärlek till era bäddar!