Wednesday, June 06, 2007

Sveriges nationaldag

Alice har varit rejält febrig idag också, så det blev inte mycket till firande på national- dagen. Vi gick i alla fall ut på en promenad, tänkte att det skulle vara bättre än att sitta inne precis hela dagen.

Det var dock varmt som tusan, och inte alls så behagligt om man inte fattar att solhatt och solglasögon faktiskt är ett hjälpmedel och inte djävulens påfund.

Solglasögonen, hur coola de än var, fick sitta på i exakt 3,5 sekunder innan de åkte av, mamma hann fota men inte ställa in skärpan. Solhatten, som var än mer nödvändig i dett gassande solskenet, var en stående kamp. Mamma och pappa satte på och knöt fast hatten, Alice lirkade upp knuten under illtjut och kastade den hatten på marken. Upprepa i all oändlighet. Eller i alla fall ett par timmar.

Det kanske hade varit bättre att stanna hemma trots allt. Det är inte kul att vara sjuk när man är ett och ett halvt och inte fattar varför det känns så konstigt i hela kroppen. Det är faktiskt bättre när hon har rejält hög feber, så hon är helt däckad, då sover hon i alla fall. När febern är lite mellanhög så är hon för pigg för att vara trött, och för trött för att egentligen göra något. Då blir det gnäll och gny.

Men hur det än står till med hälsan hos vår dotter, så står naturen i full blom, dessa vackra prästkragar fann vi på vår promenad!



Och så en liten bonusbild, nationaldagen till ära. Det är ju också landskapm ikväll mellan Sverige och Island, om fem minuter är det avspark på Råsunda. Så här kommer en bild på Alice i hennes tuffa fotbollskläder!

No comments: