Sunday, June 03, 2007

En helg hos mormor och morfar

Alice har varit hos mormor och morfar i helgen, från torsdag till söndag, tre hela nätter. Det var andra gången någonsin hon sov borta, och det längsta hon varit borta från oss hittills. Med en lättare ögoninflammation och en envis förkylning var vi allt lite lite oroliga att hon skulle tycka att det var jobbigt. Men inte då!

Och mamma och pappa fick tid att bara vara och mysa utan barn. I fredags gick vi ut och firade att jag rättat klart för terminen och satt betygen för det här läsåret. Vi gick på Hotell Anglais terass och drack champagne, och sen middag på Hotellet. Lyxigt och mysigt, och sen sovmorgon! Det är vi inte bortskämda med.

Men så har vi ju längtat också. Det är liksom inte samma sak när inte Alice är hemma, det känns tomt på något vis, något som saknas. Så det var ett kärt återseende idag på förmiddagen när vi fick tillbaka våran lilla skorpa. En skorpa som börjar bli stor.

Allt hade förstås gått superbra, mat och nattning och allt gick som smort, kanske till och med bättre än hemma.

Jag tror att hon växt två centimeter och ett halvt kilo på bara tre dagar. Och så har hon lärt sig minst 20 nya ord. Vad hon utvecklas, och hjälp vad fort det går.

No comments: