Wednesday, September 10, 2008

Badrummet ändrar skepnad!

Nu är badrumsrenoveringen igång på allvar. Många, om än inte alla, beslut är fattade. Kvarstår bland annat toalettstol och diverse småsaker som krokar och sånt, men det är inte så bråttom. Dessutom måste vi beställa ett badkar, men det kan vi inte göra ännu, eftersom vi inte vet vilket mått vi landar på efter alla spånplatttor, gipsskivor kakel och klinker etc.



Före: Så här såg det ut innan vi satte igång. Charmigt eller hur? Det allra roligaste var att man var tvungen att ha fötterna upp på duschkanten när man satt på toaletten, inklämd mellan väggen och handfatet, men in andra ändan av rummet var det alldeles tomt (till vänster där vi hade hylla och pallar). Konstig planering.



Mellanbild 1: Bort med inredning och golv och så ser det ut så här.



Mellanbild 2: Hoppla - ser ni vad som har hänt? Föntstret har bytt plats. Ja, egentligen har vi ju tagit bort det gamla fönstret och satt in ett helt nytt fönster på en ny plats. Det där med fönster var en historia för sig - om du någonsin planerar att byta fönster någonstans så rekommenderar jag dig att vara ute i goooooood tid, det är för det mesta lång leveranstid... Men med lite detektivarbete på Internet (Johan är en hjälte) så hittade vi faktiskt en site som skeppade detta fina fönster till oss inom 24 timmar.



Nuläget: Tja, det är svårt att se vad som egentligen har hänt, men så här ser det ut nu. Förutom rivning och fönsterplacering så är all el dragen, vatten och avlopp är omdraget, det har kommit upp gipsplattor på väggarna, spånplatta och gips på golvet mm. Efter att bilden togs har det också lagts på primer och fuktspärr. Så nu är det ytterligare ett lager fuktspärr som skall på och sen är det klart att lägga värmegolv och kakel/klinker.

Vi hoppas att vi kommer att kunna sova gott i natt, för nu luktar det rätt myko av fuktspärren... Vi får väl se om det hjälper eller stjälper nattsömnen. *skratt*

Fortsättning följer.

No comments: