Wednesday, September 03, 2008

Badrumsrenovering...

Vi står i begrepp att inleda vår efterlängtade badrumsrenovering. Rörmokaren har redan varit hemma hos oss och pluggat igen, så nu kan vi inte använda badrummet på ett tag (tur att vi har badkar och toa i källaren, och extra toalett på övervåningen!). På söndag smäller det på riktigt för då kommer hantverkarna och börjar riva!

Det är minst sagt blandade känslor kring denna renovering. Å ena sidan längtar vi efter att få det fint och fräscht och funktionellt i badrummet, men å andra sidan är det så vansinnigt mycket jobb. Inte minst alla dessa beslut som skall fattas, jag slår vad om att jag kommer att bli gråhårig i förtid. Ta bara det här med kakel och klinker, man ska inte bara bestämma vilka färger man vill ha på grejerna, nästa steg är att bestämma vilket format det skall vara på kakelplattorna, ska de vara rektangulära eller kvadratiska? Eller kanske till och med runda? Skall de vara små eller stora? Det finns allt från 2 cm till 50 cm plattor att använda. Och som om det inte vore nog så måste man också besluta sig för om man vill ha matta eller blanka plattor, eller kanske blanka med lite vågmönster…

Badrumsmöbler sen då - visste ni att en stackars badrumskommod kan kosta lika mycket som en designad italiensk soffa? Badkar – vilken storlek skall man ha? Skall det vara rektangulärt eller lite rundat längs med långsidan? Skall det vara ett helt vanligt badkar eller skall vi ha bubblor? Och om vi skall ha med bubbel – skall det då vara luftbubblor och jetstrålar, eller bara det ena eller andra? Toaletten, skall den vara vägghängd eller stå på golvet? Golvvärme, skall det vara elburet eller vattenburet? Samma med handdukstork. Fönstret skall flyttas, men vilket format skall det vara? Kanske ett runt fönster, men vad är det då för leveranstid? Och dörren, när vi ändå är igång, skall vi kanske hänga om den så att den öppnas utåt istället, så kanske badrummet känns lite större? Eller ska vi kanske byta ut den när vi ändå håller på?

Det är inte det lättaste det här, men samtidigt är det roligt. Och en sak har vi faktiskt bestämt oss för, nämligen vad vi skall ha för kakel. Hurra! Ett beslut avklarat!





På väggarna: vitt, blankt med lite vågig yta, 20X30 cm





Turkos glasmosaik, på en fondvägg bakom badkaret






Inte exakt denna, men ganska lik på golvet, gråsvart 10X10 cm.

Fortsättning följer!

No comments: